• Home
  • Blog
  • Nieuwe trainingssessies Ambulant Behandelaanbod Alcohol

Nieuwe trainingssessies Ambulant Behandelaanbod Alcohol

Je verslaving de baas

Vraag je je soms af of alcohol jouw leven niet te veel gaat beheersen? Ervaar je soms je alcoholgebruik als een dwingende gewoonte? Valt het je moeilijk om te stoppen met het drinken van alcohol en ben je daartoe wel gemotiveerd? Denk je dat professionele ondersteuning jou kan helpen maar zie je een voltijds programma of een opname in een ontwenningskliniek niet zitten? Dan is dit programma misschien wat je zoekt.   Het PZ Onzelievevrouw biedt een ambulant programma aan voor mensen, die kampen met een overmatig alcoholverbruik.  Een nieuwe reekst trainingssessies gaat van start vanaf vrijdag 3 mei 2024.

Voor de data van sessies: contacteer afdelingscoördinator Mieke Cornette, tel. 050 30 17 10.

Aanmeldingsprocedure

Herken je je in deze doelgroep en heb je interesse, dan kun je contact opnemen met het medisch secretariaat van het PZ Onzelievevrouw.  Na vermelding'Ambulant Behandelaanbod Alcohol' krijg je een afspraak voor een intakegesprek bij dr. Ann De Buysscher.  Zij gaat samen met jou na of het volgen van dit programma jou kan helpen.

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij Mieke Cornette.(afdelingscoördinator) op 050 30 17 10 of via mieke.cornette@pzonzelievevrouw.be.

Wat kun je verwachten?

De voornaamste doelstelling is stoppen met alcohol drinken. Dit hangt voor ons samen met het gaandeweg weer leren genieten van een leven zonder alcohol. Een goedgezinde levensstijl, een positief zelfbeeld, familiale en sociale relaties die voldoening geven, horen daar helemaal bij. Het uiteindelijke streefdoel is dat je opnieuw opgewassen bent tegen problemen die zich in het leven kunnen voordoen.

Programma

Het programma loopt over 8 weken en vindt plaats op vrijdagen. Er kunnen maximum 10 personen deelnemen per trainingsreeks. Elke sessie op vrijdag duurt 4 uur: start om 8.30 uur en einde om 12.30 uur.

Inhoudelijk bestaat het programma uit info- en trainingssessies. De belangrijkste onderdelen zijn inzicht verwerven in motivatie, zelfcontrole en hervalpreventie.

Het is ook mogelijk om je partner, familie of andere steunfiguren te laten deelnemen aan één infoavond. De datum van deze infoavond wordt meegedeeld bij de start van de reeks.

Een psycholoog en verpleegkundige begeleiden alle sessies.  Tijdens het programma word je opgevolgd door psychiater dr. A. De Buysscher.

Financieel

Het ambulant programma valt onder de terugbetaling voor eerstelijns en gespecialiseerde psychologische zorg. De kostprijs voor het hele programma (8 sessies + cursusmateriaal) bedraagt 45 euro. 

De ziekteverzekering neemt het grootste deel van de prijs op zich, onmiddellijk via het systeem van de derdebetaler. De cliënt betaalt zelf in totaal dus 45 euro voor 8 groepssessies en het cursusmateriaal.

Meer weten over ABA?

Mail je vraag of neem contact met:

Plaats?

Het programma vindt plaats in de dagafdelingen van het ziekenhuis, Koning Albert I laan 8 te 8200 Brugge.