• Home
  • Blog
  • Nieuwe trainingssessies Ambulant Behandelaanbod Alcohol

Nieuwe trainingssessies Ambulant Behandelaanbod Alcohol

Je verslaving de baas

Vraag je je soms af of alcohol jouw leven niet te veel gaat beheersen? Ervaar je soms je alcoholgebruik als een dwingende gewoonte? Valt het je moeilijk om te stoppen met het drinken van alcohol en ben je daartoe wel gemotiveerd? Denk je dat professionele ondersteuning jou kan helpen maar zie je een voltijds programma of een opname in een ontwenningskliniek niet zitten? Dan is het Ambulant Behandelprogramma Alcohol (ABA) misschien wat je zoekt.   Het PZ Onzelievevrouw organiseert nieuwe trainingssessies vanaf vrijdag 18 november 2022. 

Voor de data van sessies: contacteer afdelingscoördinator Mieke Cornette, tel. 050 30 17 10.

Aanmelding

Herken je je in deze doelgroep en heb je interesse, dan kun je contact nemen met het medisch secretariaat van het PZ Onzelievevrouw. Na vermelding ‘Ambulant Behandelprogramma Alcohol’ krijg je een afspraak voor een intakegesprek bij de behandelende arts, dr. De Buysscher. Zij gaat samen met jou na of het volgen van dit programma je kan helpen.

Wat kun je verwachten?

De voornaamste doelstelling is te stoppen met alcohol drinken. Dit hangt voor ons samen met het gaandeweg weer leren genieten van een leven zonder alcohol. Een goedgezinde levensstijl, een positief zelfbeeld, familiale en sociale relaties die voldoening geven, horen daar helemaal bij. Het uiteindelijke streefdoel is dat je opnieuw opgewassen bent tegen problemen die zich in het leven kunnen voordoen.

Programma

Het programma, voor maximum 8 personen, start op vrijdag en loopt over 7 weken.  De eerste twee vrijdagen word je verwacht
van 8.30 tot 15.30 uur. Vanaf de derde vrijdag duren de sessies van 8.30 tot 12.00 uur.  Het programma bestaat uit infosessies, trainingssessies, individuele begeleiding en familiewerking. Alle sessies worden begeleid door een psycholoog en een verpleegkundige.

De belangrijkste onderdelen zijn inzicht verwerven in motivatie, zelfcontrole en hervalpreventie. Het is ook mogelijk om je partner, familie of andere steunfiguren te betrekken in de behandeling. Zij kunnen deelnemen aan de bestaande ‘infoavonden voor familie’ in het ziekenhuis op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.  Tijdens het programma word je opgevolgd door dr. De Buysscher.

Financieel

Het ambulant programma valt gedeeltelijk onder het nabehandelingsstatuut. De kostprijs voor het zevenwekenprogramma is afhankelijk van je statuut bij het ziekenfonds.

Praktisch

  • Meer informatie en inschrijvingen: contacteer het medisch secretariaat, 050 30 18 99.
  • Het programma vindt plaats in de dagafdelingen van het ziekenhuis.