• Home
  • Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wellicht heb je ook na het doornemen van deze website nog specifieke vragen.   Onze medewerkers helpen u graag verder.  We bundelden hieronder de meest gestelde vragen.   Misschien ook een antwoord op jouw vraag?

Opname

Kan ik telefoneren met iemand die opgenomen is?

Uiteraard!  We vragen om dit te doen buiten de therapiemomenten.   Wanneer je de patiënt niet kan bereiken, kan je ook een boodschap achterlaten via onze hoofdreceptie en het algemeen nummer van het ziekenhuis (050 30 18 00).

 

Welke soort opnames zijn er?

In het ziekenhuis kan je opgenomen worden in een residentieel statuut.  Dit betekent dat je hier overnacht. Je kan echter ook dagtherapie volgen.  Je slaapt thuis en komt op vaste momenten in de week in het ziekenhuis therapie volgen. 

Op onze enige gesloten afdeling bieden we veilige en beschermende zorg en leggen we de nadruk op het onder controle krijgen van de de meest ernstige moeilijkheden.  Een opname op deze afdeling gebeurt meestal onder een gedwongen statuut.

Hoe regel ik een opname?

Een opname gebeurt in de meeste gevallen via een verwijzer (huisarts, ....).   Een opname kan geregeld worden via het medisch secretariaat via het telefoonnummer 050 30 18 99.   Meer info onder de rubriek opname

Bezoek

Kan ik op bezoek komen?

Bezoekers zijn van harte welkom buiten de therapie-uren.  Op de dagafdelingen zijn geen bezoekmomenten voorzien.  Raadpleeg de bezoekuren via deze pagina.

Waar parkeer ik mijn auto als bezoeker?

U parkeert als bezoeker de wagen best op de hoofdparking aan de Koning Albert I-laan (inrit 1).  U rijdt de parking in via de Koning Albert I-laan of de Barrièrestraat.  De parking is uitgerust met slagbomen.   Het uitrijden kan m.b.v. een gratis codeticket dat te verkrijgen is aan de hoofdreceptie of aan het medisch secretariaat (aan de ingang consultaties).

Wat zijn de bezoekuren?

Op elke afdeling zijn er vaste bezoekuren buiten de therapiemomenten.   Deze bezoekuren verschillen van afdeling tot afdeling.

Raadpleeg de bezoekuren via deze pagina.

Bereikbaarheid

Hoe bereik ik het ziekenhuis?

Het ziekenhuis bevindt zich vlakbij de 'achterkant' van het Brugse NMBS station, aan de kant van de deelgemeente Sint-Michiels en is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer.  Een uitgebreide routebeschrijving vindt u hier.

Consultatie in de polikliniek

Hoe maak ik een afspraak bij de psychiater?

Een afspraak maken met één van onze artsen/psychiaters in de polikliniek, gebeurt via het medisch secretariaat, tel. 050 30 18 99.