Geleide rondleiding in het ziekenhuis

Een blik naar het verleden, focus op het heden

Het PZ Onzelievevrouw heeft een rijke historie. Onze ruim honderd jaar oude neogotische voorgevel is een beschermd monument, net als onze hoofdgang en kapel. Maar er is meer. Achter de oude gevel ligt een modern psychiatrisch ziekenhuis waarbij het overgrote deel  van de activiteiten zich afspeelt in moderne gebouwen op een groene campus van 16 hectare. 

Geïnteresseerde verenigingen, scholen, groepen of organisaties die eens een kijkje achter de gevel willen nemen, kunnen een geleid bezoek aanvragen. Het bezoek duurt ongeveer twee uur. Op het programma staat onder meer voorstelling van het ziekenhuis en een rondleiding op de campus. Omdat wij de privacy van onze patiënten maximaal willen waarborgen, kunnen wij helaas niet binnengaan op de behandelafdelingen.

Om organisatorische redenen is het aantal deelnemers per groep beperkt tot minimum 10 en maximum 25. Op speciale vraag zijn er ook rondleidingen voor grotere groepen (mamixum 40 personen) mogelijk.

Bezoeken zijn mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Tijdens de maanden juli en augustus en tijdens de schoolvakanties, organiseren we geen rondleidingen.