Zorgpartners

Nieuwe zorgvormen

Het verlaten van het thuismilieu, het verlies van de rollen die men heeft in gezin en maatschappij en het verlies van contacten kan bij een langdurige psychiatrische residentiële behandeling ook negatieve effecten hebben.  Het PZ Onzelievevrouw bouwde samen met de partners van het Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Noord-West-Vlaanderen bedden af en investeerde het vrijgekomen personeelsvolume in mobiele teams.

De sector van de geestelijke gezondheidszorg engageert zich daarom om meer zorg aan huis en zorg op maat te bieden, de zogenaamde vermaatschappelijking van de zorg.

Projecten buiten de campus

Het ziekenhuis neemt actief deel aan diverse projecten en samenwerkingsverbanden met partners.

Door de expertise en het aanbod van het ziekenhuis te koppelen aan de expertise en service van andere organisaties of diensten vergroot de kwaliteit van behandeling voor de patiënt. Er zijn hierdoor meer soorten zorgvormen, de overgang tussen verschillende zorgvormen gaat naadlozer en er is eenduidigheid in behandeling.

Daarnaast participeert  het ziekenhuis tevens aan projecten die deels of zijdelings te maken hebben met onze kernactiviteit.

Het PZ Onzelievevrouw is als partner actief in

Ardéfoo
Het zorgtraject persoonlijkheidsstoornissen
Het zorgcircuit psychosenzorg
De Stem: Praatkafee psychose
Huis met Vele Kamers 
Brugwonen