Bewegen op verwijzing

Mensen met een psychische kwetsbaarheid hebben een verhoogd gezondheidsrisico.  Bovendien vormt een ongezonde levensstijl met weinig beweging een grote risicofactor voor het ontwikkelen van o.a. een metabool syndroom en psychische aandoeningen/

Om dit syndroom preventief en/of curatief te behandelen is het belangrijk om zeker in te zetten op meer bewegen naast betere eetgewoonten, minder roken en weloverwogen farmacotherapie.

PZ Onzelievevrouw neemt daarom deel aan het project  ‘Bewegen Op Verwijzing’ om patiënten te motiveren tot meer beweging. Zorgverstrekkers kunnen patiënten doorverwijzen naar professionele ‘Bewegen Op Verwijzing’-coaches in de regio, voor persoonlijke begeleiding op maat .De coach werkt voornamelijk motivationeel en maakt samen met de patiënt een laagdrempelig beweegplan uit.  

Deelnemers die meer bewegen gaan zich beter in hun vel voelen, krijgen meer zelfvertrouwen krijgen en hebben betere medische parameters.  Ook na de opname kunnen de consulten worden verder gezet.

Beweegcoaches voor PZ Onzelievevrouw

Pieter Metsu
0472 41 73 55

Severine De Vuyst
0476 34 34 47