• Home
  • Routebeschrijving

Routebeschrijving

Met de auto

Van de E40

Neem vanop de E40 afrit 8 Brugge en neem de E403 richting kust. Aan het eerste rond punt neem je rechts de Koning Albert I-laan richting Sint-Michiels.  Volg deze weg tot aan de balkonrotonde (3de rond punt).  Neem de afslag richting Boeveriepoort, stadinwaarts.  Je passeert het ziekenhuis.  Opgelet, oversteken is hier verboden.  Via de  Unesco rotonde door de Boeveriepoort, kan je rechtsomkeer maken om de hoofdingang en de parking te bereiken.  

Van de E403, kust

Verlaat de E403 aan de Afrit Brugge Centrum. Via de Bevrijdingslaan rijd je in de richting van het stadscentrum. De tunnel onder ’t Zand brengt je op de Unescorotonde. Sla rechtsaf richting Sint-Michiels. Het PZ Onzelievevrouw bevindt zich aan de rechterkant.

Van de N49,  Knokke-Maldegem

Neem de Afrit Brugge op de N49. Via de Maalsesteenweg kom je op de Brugse ring.   Sla links af richting station en Unescorotonde. Sla rechtsaf richting Sint-Michiels. Het PZ Onzelievevrouw bevindt zich aan de rechterkant.

Per fiets

De stationsomgeving onderging de laatste jaren een grondige make-over.   Fietsers die de hoofdingang van het ziekenhuis moeten bereiken, doen dit het best via het stationsplein (kant Sint-Michiels).   Onder de balkonrotonde bevindt zich een fietsershelling die uitgeeft op de hoofdparking aan het Onthaalcentrum.

Via de Barrièrestraat (Inrit 2), de Hoog Brabantlaan (Psychiatrisch Verzorgingstehuis) en de Stationslaan (Dagafdelingen) is de achterliggende campus op een fietsvriendelijke manier bereikbaar.

Met het openbaar vervoer

Het Het PZ Onzelievevrouw bevindt zich op wandelafstand van het Brugse station (kant Sint-Michiels). www.nmbs.be

Er is een bushalte vlakbij het ziekenhuis.  Buslijnen xx hebben er een halte. www.delijn.be