• Home
  • Blog
  • PZ Onzelievevrouw Anders Bekeken

PZ Onzelievevrouw Anders Bekeken

Kijken naar heden en verleden: 22 en 23 april 2017

Het ziekenhuis neemt deel aan het Erfgoedweekend en brengt tegelijk de Te Gek!?-campagne 'Psychose Ontwikkeld' onder de aandacht. Jong en oud zijn welkom op tal van activiteiten in het weekend van 22 en 23 april 2017.

Psychose Ontwikkeld

In het kader van de campagne Te Gek!? met als thema ‘Psychose Ontwikkeld’ organiseert het ziekenhuis ook workshops en voorstellingen met de nadruk op dans, beeldende kunst en muziek.

Dans in creatie, creatie in dans

Dansend bewegen laat aan den lijve voelen hoe heilzaam dit is voor lichaam én geest. Dansen roept een fijn gevoel op en helpt zelfvertrouwen en een positief lichaams- en zelfbeeld op te bouwen. Het zou fantastisch zijn, mocht het project bijdragen aan het verbeteren van het zelfwaardegevoel bij de deelnemers en hun vertrouwen in eigen mogelijkheden versterken.  Beweging helpt ook de dagelijkse stress verminderen en bijdragen aan ‘echte’ ontspanning. Zich even mogen verliezen in de beweging op meeslepende muziek doet loskomen van de dagelijkse beslommeringen en kopzorgen

Dans in creatie, creatie in dans: zaterdag 22/4 in het Bewegingscentrum (via Inrit Barrièrestraat).  Voorstelling om 14.00 en om 16.00 uur.   Workshops (45 min.) om 14.30 en 16.30 uur.  Na elke workshop gelegenheid om na te praten en informatie te delen.  Geen reservatie nodig.

Nest en Mobiles

Kunst en zorg vormen een helend duo.  Ieder mens heeft nood aan een warm nest, een solide basis van waaruit alles start en een fundament vormt waarop je telkens kan terugvallen.  Een in-en uit-beweging die we symboliseren via onze workshop “mobiles”. Centraal op de campus is de bouw van een groot symbolisch nest al van start gegaan. Ook jullie kunnen een extra tak toevoegen.

De workshop “mobiles” laat deelnemers ervaren hoe beeldende therapie een meerwaarde vormt binnen een behandeling. Met de overige takken van het nest maken we vormen, al dan niet abstract. Nadien hang je jouw creatie uit op een welbepaalde plaats op het ziekenhuisdomein en ontstaat er een wisselwerking met het nest.

Nest en Mobiles in het Creatief Werkcentrum van PZ Onzelievevrouw (bereikbaar via Inrit Barrièrestraat).  Workshops beeldende therapie (1 u.): zaterdag 22 april om 14.30 en 16.00 uur.  Zondag 23 april om 10.30, 14.30 en 16.00 uur.   Het nest en de mobiles zijn het hele weekend vrij te bezichtigen.  Voor de workshops in reservatie vereist (max. 10 volwassenen).

Schrijf hier in voor de workshops beeldende kunst.  Vermeld zeker het aantal personen, uw voorkeurtijdstip en uw adres en telefoonnummer.
 

Een veilig muzikaal nest bij muziektherapie

Bij een non-verbale therapie zoals muziektherapie staat de muzikale beleving centraal. Het is belangrijk om een veilige, vertrouwde band te hebben met elkaar, zodat er een proces kan ontstaan.  Samen spelen, samen zingen, samen muziek maken…  het zorgt voor samenhorigheid, het verbinden met elkaar en leren luisteren naar elkaar. Er wordt een veilig nest gecreëerd waar je je gevoelens kan uiten en waar voor elkaar gezorgd kan worden.

We starten samen, creëren samen de sessie en eindigen samen. Daarvoor wordt de methode ‘in bandvorm spelen’ gebruikt. Hierbij spelen we samen bekende liederen op instrumenten. Je hoeft geen muzikale voorkennis te hebben, maar het is eens een kans om muziek te beleven in een veilige omgeving, in een veilig nest.

Muziektherapie in het Creatief Werkcentrum (bereikbaar via Inrit Barrièrestraat).   Workshops (45 min.) enkel op zondag 23 april om 10.00, 11.30, 14.00, 15.30 en 17.00 uur.   Reservatie (max. 10 deelnemers per workshop) vereist.

Schrijf hier in voor de workshops muziektherapie.  Vermeld zeker het aantal personen, uw voorkeurtijdstip en uw adres en telefoonnummer.