• Home
  • Blog
  • PZ Onzelievevrouw. Anders Bekeken

PZ Onzelievevrouw. Anders Bekeken

Kijken naar verleden en heden: 22 en 23 april 2017

Het ziekenhuis neemt deel aan het Erfgoedweekend en brengt tegelijk de Te Gek!?-campagne 'Psychose Ontwikkeld' onder de aandacht. Jong en oud zijn welkom op tal van activiteiten in het weekend van 22 en 23 april 2017.

Erfgoedweekend

Zorg is het centrale thema tijdens het Erfgoedweekend 2017.  PZ Onzelievevrouw focust daarom op psychische zorg vroeger en nu. In een oude behandelafdeling in het neogotische hoofdgebouw van het ziekenhuis kunt u terecht voor een tentoonstelling met foto's en werkinstrumenten van vroeger en nu.   Medewerkers, ex-medewerkers en zusters brengen,  voor wie dat wil, verhalen en anecdotes over de zorg door de jaren heen.  Ook uw verhaal of ervaring met geestelijke gezondheidszorg kunt u kwijt via een babbelbox.
Op zondag is er ook een themawandeling en een dansvoorstelling van een Nepalese dansgroep in de kapel.

Tentoonstelling Erfgoed: zaterdag 22 april van 13.00 - 17.00 uur en zondag 23 april van 10.00 - 18.00 uur.  Vrij toegankelijk.  Ingang via het hoofdgebouw in de Koning Albert I-laan.   Optreden Nepalese dansgroep: zondag 23 april in de kapel om 14.30 en 15.30 uur.  Reservaties wandeling deze link