• Home
  • Blog
  • Nieuwe sessies: Wearable: de wereld door de bril van de psychose

Nieuwe sessies: Wearable: de wereld door de bril van de psychose

Het PZ Onzelievevrouw geeft mensen die bij de uitoefening van hun job of functie in contact komen met patiënten met psychotische kwetsbaarheid de mogelijkheid om via digitale technologie de omgeving 'door de bril van een psychose' te ervaren.  Via dit aanbod hopen we uw voeling te verhogen met wat patiënten ervaren die een psychose doormaken en hoe dit hun dagelijks functioneren vaak belemmert. Daarnaast willen we ook het stigma rond psychose doorbreken, de bespreekbaarheid verhogen en meer begrip bewerken.

The Wearable: de wereld door de bril van een psychose

Tijdens de sessie kan u zelf aan de hand van interactieve platformen beleven hoe de leefwereld rondom u en de rechtstreekse waarnemingen vervormd en getransformeerd worden.  U zal de mogelijkheid krijgen om via een draagbaar toestel (the wearable), met led-schermen en camera, toe te treden tot de wereld en de gedachten van een fictief personage. Op die manier ervaart u zelf dat oriëntatie, concentratie en focus steeds meer wegebben onder invloed van digitale technologie die stemmen aanbrengt en visuele verschijningen mogelijk maakt.

The Wearable is een draagbaar augmented reality data-base cinema systeem waarmee de eigen omgeving (bv. vergaderzaal Blijdenburg) ‘door de bril van een psychose’ wordt ervaren. Door gezichtsherkennings-software kunnen uw collega's er bijvoorbeeld plotseling uitzien als een demoon terwijl u in real time met hen probeert te spreken. Iedere drager zal een unieke audiovisuele ervaring hebben.
De belevenis van The Wearable is gericht op het begrijpen hoe moeilijk het is om u te oriënteren en te concentreren op alledaagse dingen wanneer u wordt afgeleid door stemmen en visuele verschijningen.

Praktisch

  • Datum: dinsdag 29 mei 2018
  • Plaats: zaal Blijdenburg in PZ Onzelievevrouw
  • Doelgroep: deze sessies zijn bestemd voor mensen die bij de uitoefening van hun job of functie in contact komen met patiënten met psychotische kwetsbaarheid.   Een uitnodiging werd ook verstuurd via e-mail.
  • Begeleiding: 5 Nederlandse expert-begeleiders
  • Inschrijven is noodzakelijk.   Er kunnen maximaal 5 deelnemers per sessie inschrijven.  Er worden 15 sessies aangeboden telkens van 25 minuten, maar er wordt verwacht dat u 15 minuten vóór aanvang van uw sessie al ter plaatse bent!
  • Meer info: Christine Van Damme (050 30 18 24).

INSCHRIJFTERMIJN IS VERLOPEN!

Het interactieve systeem van THE WEARABLE is ontwikkeld met financiële steun van de Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust ism Fonds Psychische Gezondheid en Janssen.  We kunnen u deze unieke WEARABLE-ervaring aanbieden dankzij steun van Janssen.