Volkstuintjes op de campus

Deze open vlakte op de ziekenhuiscampus ziet er binnenkort helemaal anders uit.  We bieden Bruggelingen/buurtbewoners met groene vingers die zelf geen tuin hebben de mogelijkheid om hun passie toch uit te oefenen.  In maart starten we met de aanleg van volkstuintjes op ons groene domein.

10 percelen van 100 m2 zullen heel binnenkort tuinierklaar zijn naast het nieuw aan te leggen fietspad dat de Stationslaan verbindt met de rest van Sint-Michiels via de ziekenhuiscampus. Het PZ Onzelievevrouw zet hierbij haar open filosofie als hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg extra in de verf. Het ziekenhuis komt bovendien ook voor een stukje tegemoet aan de hoge nood
aan volkstuintjes in Brugge.

De voorbereidende werken voor deze tuintjes en de aanleg van het fietspad gaan van start eind maart. De grond wordt teeltklaar gemaakt, en de tuintjes worden netjes afgerasterd met boordsteen en haagje. Elk perceeltje zal voorzien zijn van een eigen houten tuinhuisje met elektriciteit. In de zone van de volkstuintjes zal ook een centraal waterpunt en een compostbak beschikbaar zijn. Wat er geteeld wordt, sier- of moestuin, staat de gebruiker vrij. Het gebruik van deze tuintjes kan tegen een jaarlijkse gebruiksvergoeding.

UPDATE: U kunt zich geen kandidaat meer stellen, het aantal kandidaturen oversteeg het aanbod ruim.