• Home
  • Blog
  • Van tweedehandsplant naar tweedekansplant

Van tweedehandsplant naar tweedekansplant

PZ Onzelievevrouw en De Kringwinkel 't Rad geven kamerplanten een tweede leven

PZ Onzelievevrouw en De Kringwinkel 't rad gaan voortaan samenwerken om kamerplanten een tweede leven te geven. Dat levert zowel voor de mens als voor het milieu voordelen op. De planten worden verzameld in de zes vestigingen van De Kringwinkel in en rond Brugge en worden vervolgens naar het Psychiatrisch Ziekenhuis gebracht waar ze door de patiënten worden verzorgd. Eens de planten volledig hersteld en terug verkoopbaar zijn, worden ze opnieuw in De Kringwinkel te koop aangeboden.

De planten die in het ziekenhuis worden binnengebracht krijgen de nodige verzorging om ze een nieuw leven te geven. Het kweken en verzorgen van planten maakt al jaren deel uit van ons therapeutisch aanbod. Tuintherapie is een vorm van activering en kan een absolutie meerwaarde bieden in het herstelproces van sommige patiënten.  Dit concrete project is dus voor ons zeer waardevol.   We werken niet alleen aan het herstel van de patiënt, maar ook van de plant, zij het ieder op het eigen tempo. “

Ook voor De Kringwinkel is deze unieke samenwerking een win-win. Kamerplanten zijn goed voor het milieu en de luchtkwaliteit en ze fleuren je interieur op.  Bovendien laat dit project toe om meer mensen kansen te geven op de arbeidsmarkt.