Inspiratie-avond

Op woensdag 27 maart a.s. om 19.30 uur vindt in de kapel van het PZ Onzelievevrouw een Inspiratie-avond plaats met als centrale thema's healing environments, kracht in de natuur, levende stilte en ervaringen met heling. Hoofdarts Sam Deltour gaat er in gesprek met Peter Brinkman. 

Dr. Sam Deltour: "Enkele jaren geleden ontmoette ik een bijzonder man, Peter Brinkman. Hij is moeilijk te omschrijven maar hij is een begenadigd verteller. Hij doctoreerde op het thema ‘vertragen om te versnellen’, woonde in de straten van Parijs, leidde grote bedrijven door moeilijke transities, was een tijd lang burgemeester en werkte als adviseur voor leiders en beleidsmakers. Maar als ik hem vroeg naar de rode draad doorheen dit alles, dan antwoordde hij: ‘ik raakte geïnteresseerd door een helende kracht die in en tussen mensen werkzaam is, en welke condities die nodig heeft om haar werk te doen.’

Zo ging hij op zoek naar de wortels van onze Westerse samenleving en kwam in het Oude Griekenland terecht. Daar verdiepte Peter zich in ‘Asclepions’, de voorlopers van onze ziekenhuizen. Dit waren plaatsen waar het evenwicht in en tussen mensen hersteld kon worden. Hij zwierf de wereld rond en kwam in contact met de gemeenschappelijke grond tussen het Oosters en Westers gedachtegoed. Hij ging op audiëntie bij de Dalai Lama, verbleef een tijdje bij Tibetaanse sjamanen en voelde uiteindelijk het verlangen hier in het Westen verder te aarden. Tijdens een reis in Griekenland gaf een lokale bewoner hem een stukje land cadeau met een prachtige olijfboomgaard op het eiland Lefkas. Dat heeft hij de voorbije jaren benaderd vanuit zijn ervaringen in de wereld en zijn verwantschap met de Asclepions. Het is een plek waar mensen van diverse achtergrond en pluimage terecht kunnen. Doorheen zijn leven heeft Peter vele mensen begeleid op hun tocht naar verandering, waaronder heel wat mensen met ervaring in de concentratiekampen tijdens WOII.

Op woensdag 27 maart gaan we samen in gesprek in de kapel van het PZ Onzelievevrouw. We hebben het over healing environments, over de kracht in de natuur, over de levende stilte en ervaringen met heling."

Iedereen is welkom om de uitwisseling te voeden en zo een boeiende trialoog tot stand te brengen.

Praktisch

  • Woensdag 27 maart 2024 om 19.30 uur
  • Kapel PZ Onzelievevrouw
  • Inkom: 5 euro, betaling via overschrijving op rekeningnr. BE53 7755 1359 8853 met vermelding van 'Inspiratie-avond' gevolgd door uw naam.​
  • Inschrijvenis niet meer mogelijk.