• Home
  • Blog
  • Gouden kwaliteitslabel voor PZ Onzelievevrouw

Gouden kwaliteitslabel voor PZ Onzelievevrouw

PZ Onzelievevrouw is sinds 2022 de trotse houder van het gouden kwaliteitslabel van Qualicor Europe.
Het ziekenhuis behoort hiermee tot de beperkte groep van psychiatrische ziekenhuizen  in Vlaanderen die dit  kwaliteitslabel in de wacht sleepten.

Het kwaliteitslabel van Qualicor Europe geeft aan dat de kwaliteit van de geleverde zorg aan de eisen voldoet, dat de veiligheid gewaarborgd wordt in het ziekenhuis en er een cultuur aanwezig is waarin er voortdurend gestreefd wordt naar verbetering.  Het kwaliteitslabel wordt toegekend voor een periode van vier jaar.

Na een intensieve voorbereiding kreeg PZ Onzelievevrouw begin december 2021 de auditoren van Qualicor Europe (het vroegere NIAZ) over de vloer voor de accreditatie. Liefst 136 medewerkers en 46 patiënten werden door de auditoren geïnterviewd. Alle aspecten van het kwaliteitsbeleid werden onder de loep genomen. Het ziekenhuis slaagde met glans.

De covidpandemie heeft het niet gemakkelijker gemaakt. Er moest vaak geschakeld en gepuzzeld worden, toch zette PZ Onzelievevrouw door.  Omdat de kwaliteit van zorg nu eenmaal belangrijk is.

Algemeen directeur Marc Vermeire: “We hebben op alle fronten de organisatie op een hoger niveau getild. Door de structurele aanpak zijn we erin geslaagd een verbetercultuur te installeren, waarin we allemaal voortdurend beter willen worden. Het zit in de hoofden van de directie, maar evengoed bij de medewerkers op de afdelingen en de diensten. Die brede gedragenheid is meteen de grote kracht van ons kwaliteitsbeleid.

Zes auditoren hebben vijf dagen lang alle aspecten van de organisatie en de dienstverlening uitgeplozen. We zijn van kop tot teen doorgelicht. Elke afdeling en elke dienst kreeg de auditoren op bezoek. Het positieve oordeel van de accreditatie is niet op los zand gebouwd, het beantwoordt aan de realiteit. Dat maakt me zo trots op onze organisatie en op alle medewerkers.”