• Home
  • Blog
  • GEANNULEERD! Van jeneverellende tot Tournée Minérale

GEANNULEERD! Van jeneverellende tot Tournée Minérale

UPDATE 13/3!  GEANNULEERD

Van Jenerverellende tot Tournée Minérale
150 jaar aanpak van alcoholproblemen in Vlaanderen​
Joris Casselman
Boekvoorstelling op 23 maart 2020 om 19.00 uur in zaal Blijdenburg

PZ Onzelievevrouw nodigt alle geïnteresseerden van harte uit op de voorstelling van het nieuwe boek van Joris Casselman over 150 jaar preventie en hulpverlening van alcoholproblemen in Vlaanderen. Het verhaal start op het einde van de negentiende eeuw met de jeneverellende bij de arbeider en eindigt in de eenentwintigste eeuw met een overzicht van de recente ontwikkelingen van de aanpak van alcoholproblemen binnen het kader van een optimale gezondheidsbevordering.  Op het programma een lezing van de auteur, gevolgd door een netwerkmoment.

De auteur

Joris Casselman is psychiater, psycholoog en criminoloog. Hij doceerde aan de faculteiten Geneeskunde en Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven en verwierf een bijzondere deskundigheid in verband met alcohol- en andere drugproblemen en de gerechtelijke geestelijke gezondheidszorg. Hij was medeoprichter van VAD en jarenlang expert van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Genève en in Kopenhagen alsook de Belgische vertegenwoordiger in het Wetenschappelijk Comité van het European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) in Lissabon.​
In 2013 schreef hij ook Albert De Haene en Hubert Ronse, honderd jaar Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw in Brugge (1910-2010).

Inschrijven kan via e-mail aan mia.mouton@pzonzelievevrouw.be.

Opgelet, de plaatsen zijn beperkt.