• Home
  • Blog
  • Open Dialogue Foundation Training

Open Dialogue Foundation Training

UPDATE: door de coronacrisis is deze opleidingsreeks uitgesteld.  

Tussen januari 2021 en oktober 2021 loopt in het PZ Onzelievevrouw Brugge en het PC Sint-Amandus Beernem een 20-dagen durende training Open Dialogue. De organisatie is in handen van het Zorgcircuit Psychose Noord-West-Vlaanderen, waarin PZ Onzelievevrouw en PC Sint-Amandus een actieve rol spelen.

Open Dialogue is een innovatief systeem van zorgverlening. Het omvat zowel de organisatie van de zorg als therapeutische gespreksvoering. Deze inspirerende benadering van prof. Seikkula brengt alle betrokkenen samen vanaf de start van het hulpverleningsproces. De probleemverkenning, de betekenisgeving, de beslissingen en de planning van de behandeling: alles wordt dialogisch benaderd. Dit werkt verbindend en versterkend.

Internationaal programma

De ‘Open Dialogue foundation training’ is een internationaal erkend opleidingsprogramma voor professionals uit de geestelijke gezondheidszorg, ervaringswerkers en zelfstandige beroepsbeoefenaars. In deze basistraining krijgen deelnemers de kans om Open Dialogue in te oefenen en worden ze aangemoedigd om deze benadering in de dagelijkse praktijk toe te passen.

Meer informatie

Christine Van Damme, PZ Onzelievevrouw Brugge
Dag Van Wetter, PC Sint-Amandus Beernem
www.verbindendsprekenmetpsychose.com