• Home
  • Blog
  • Afdeling 22 en afdeling 31 smelten samen tot afdeling 23

Afdeling 22 en afdeling 31 smelten samen tot afdeling 23

Vanaf 24 februari gaat in ons behandelaanbod voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid een nieuwe afdeling van start: afdeling 23.   Deze afdeling is een samensmelting van afdeling 22 (residentiële afdeling voor langerdurende  psychose) en afdeling 31 (residentiële afdeling voor ouderen met een psychotische kwetsbaarheid). Beide afdelingen houden dus op afzonderlijk te bestaan.

Op de nieuwe afdeling 23 kunnen mensen terecht die kampen met een psychotische kwetsbaarheid. Anders aan deze nieuwe afdeling, is dat er mensen van alle leeftijden zullen verblijven vanaf 30 jaar. Op die manier wil PZ Onzelievevrouw een specialistische afdeling uitbouwen voor volwassenen en ouderen die een voortgezette behandeling nodig hebben voor hun psychotische kwetsbaarheid

Intensifiëring van zorg

De vrijgekomen medewerkers worden ingezet op andere afdelingen.  Deze intensifiëring van de zorg biedt ons onder andere de mogelijkheid om de afdeling voor kortdurende intensieve psychiatrische behandeling (afdeling 51) om te bouwen tot een High Intensive Care unit.  De nieuwe vleugel aan deze afdeling is momenteel volop in aanbouw. 
Mede ook door het zorgpersoneelsfonds kan ook op andere afdelingen en disiciplines het personeelsbestand in de zorg opgekrikt worden.
Ook de nieuwe afdeling 23 zal een hogere personeelsomkadering hebben in vergelijking met afdeling 31.  Een meerwaarde dus voor de begeleiding en behandeling van de patiënten.

De nieuwe afdeling bevindt zich op dezelfde locatie als de voormalige afdeling 31 (Locatie C).