ABA-brugge

Het PZ Onzelievevrouw breidt het behandelaanbod uit met het 'Ambulant Behandelprogramma Alcohol' (ABA), voor mensen die kampen met een overmatig alcoholgebruik.

Eerstvolgende trainingssessies op  17, 24 en 31 maart, 7, 14, 21 en 28 april 2017.

Jouw verslaving de baas!

Vraag je je soms af of alcohol jouw leven niet te veel gaat beheersen? Ervaar je soms je alcoholgebruik als een dwingende gewoonte? Valt het je moeilijk om te stoppen met het drinken van alcohol en ben je daartoe wel gemotiveerd? Denk je dat professionele ondersteuning jou kan helpen maar zie je een voltijds programma of een opname in een ontwenningskliniek niet zitten? Dan is dit programma misschien wat je zoekt.

Aanmelding

Herken je je in deze doelgroep en heb je interesse, dan kun je contact nemen met het medisch secretariaat van het PZ Onzelievevrouw (zie contactgegevens onderaan deze pagina). Na vermelding ‘Ambulant Behandelprogramma Alcohol’ krijg je een afspraak voor een intakegesprek bij dr. De Buysscher. Zij gaat samen met jou na of het volgen van dit programma je kan helpen.

Wat kun je verwachten?

De voornaamste doelstelling is te stoppen met alcohol drinken. Dit hangt voor ons samen met het gaandeweg weer leren genieten van een leven zonder alcohol. Een goedgezinde levensstijl, een positief zelfbeeld, familiale en sociale relaties die voldoening geven, horen daar helemaal bij. Het uiteindelijke streefdoel is dat je opnieuw opgewassen bent tegen problemen die zich in het leven kunnen voordoen.

Het programma

Het programma, voor maximum 8 personen, start op vrijdag en loopt over 7 weken.  De eerste twee vrijdagen word je verwacht
van 8.30 tot 15.30 uur. Vanaf de derde vrijdag duren de sessies van 8.30 tot 12.00 uur.  Het programma bestaat uit infosessies, trainingssessies, individuele begeleiding en familiewerking. Alle sessies worden begeleid door een psycholoog en een verpleegkundige.

De belangrijkste onderdelen zijn inzicht verwerven in motivatie, zelfcontrole en hervalpreventie. Het is ook mogelijk om je partner, familie of andere steunfiguren te betrekken in de behandeling. Zij kunnen deelnemen aan de bestaande ‘infoavonden voor familie’ in het ziekenhuis op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.  Tijdens het programma word je opgevolgd door dr. De Buysscher.

Financieel

Het ambulant programma valt gedeeltelijk onder het nabehandelingsstatuut. De kostprijs voor het zevenwekenprogramma is afhankelijk
van je code bij het ziekenfonds.  

Praktisch

Meer informatie en/of inschrijvingen:

Het programma vindt plaats in de dagafdelingen van het ziekenhuis.